skrivstil.se

Böcker

Annorlunda barnbarn
Min Bok Annorlunda barnbarn är utgiven på Cura bokförlag i juni 2008.  Boken handlar om hur det är att vara mor- eller farförälder till ett barn med funktionsnedsättningar och bygger på intervjuer med far- och morföräldrar, med föräldrar och även med professionella – alla med olika erfarenheter och perspektiv.

 I boken diskuterar jag inte bara det svåra utan också glädjen och stoltheten över barn och barnbarn.

Boken kan beställas via Cura bokförlag www.cura.se eller internetbokhandeln.

Annorlunda barnbarn har fått uppmärksamhet i medierna bland annat i Sveriges Radio, P1s program Tendens, i tidningen M magasin, Göteborgsposten, tidningen Auris och Vasabladet i Finland.


Skrivet om Annorlunda barnbarn
”Boken är mycket lättläst, värdefull för anhöriga och andra närstående, men även för vårdpersonal, och den ger en bred belysning av ett ämne som hittills inte fått tillräcklig uppmärksamhet.”
- Carl G. Dencker, Bibliotekstjänst, BTJ

”Om detta skriver Monica Klasén McGrath i sin utmärkta bok…. Annorlunda barnbarn är en praktiskt mycket användbar bok – på en gång gripande och välgörande saklig.”
- Gunilla Boethius. Tidningen Rörelse 1/09

”En lättläst och intressant bok där man får inblick i hur det är att få ett barn eller barnbarn med ett funktionshinder. Alla är olika och reagerar också på sitt sätt. Jag kan varmt rekommendera denna bok.”
- Annelie Långström, Enhetschef LSS, Hagfors kommun. bocker.aldreomsorgsbloggen.se

Tillbaka >>Monica Klasén McGrath Tallåsvägen 19, 182 75 Stocksund Tel: 08-85 42 65 Mobil: 0708-85 42 65